In de media

Smaakvol balkonieren

Groeizakken. In verstedelijkte gebieden in Engeland is het een rage en nu kunnen wij er ook aan proeven. Zelf kruiden, sla, groenten en tomaten kweken op eigen balkon of terras.

De groeizak is een decoratieve zak met daarin speciale potgrond voor het kweken van tomaten of andere gezonde, verse lekkernijen. Wanneer je in april of mei de plantjes in de groeizak plant, kun je in de zomer smaakvol oogsten op je eigen balkon. De groeizak is ideaal voor iedereen die geen eigen moestuin heeft, maar wel een balkon of terras. Het systeem is ook handig voor in een kweekkasje.

Groenten en kruiden die in de speciale groeizak worden geplant, kunnen zich optimaal wortelen. Het geheim zit in de afgesloten zak, waarin onder meer een unieke mix van tuinturf, turfstrooisel en startvoeding zit. Zo kunnen de planten zich goed ontwikkelen en hebben precies genoeg voeding voor de eerste maanden. De groeizak neemt weinig ruimte in en is daarom bijzonder geschikt voor een eigen ‘moestuin' op het balkon of terras. Indien nodig is de groeizak makkelijk te verplaatsen.

Als je tomaten buiten wilt kweken, moet het niet meer vriezen. Dat betekent dat je vanaf april of mei aan de slag kunt. Tomatenplantjes zijn dan volop te koop bij tuincentra. Er zitten dan nog geen tomaten aan; die verschijnen vanaf mei.

In de groeizak is ruimte voor drie (tomaten)plantjes. Snij de zak open op de met stippellijnen aangegeven plantgaten. Plant vervolgens de tomatenplanten, zonder kweekpotje, rechtstreeks in de groeizak en geef royaal water. De groeizak is een perfecte basis voor een gezonde groei en bevat voldoende voeding voor de eerste 6-8 weken. Geef na deze periode regelmatig vloeibare plantenvoeding of langwerkende mestkorrels zodat de tomatenplanten ‘gezond' blijven en smaakvolle tomaten blijven produceren.

De Groeizak kost 7,99 euro en is o.m. verkrijgbaar bij tuincentra.

 
Potgrond, Bodemverbetering, Hydrokorrels en Vijverproducten Bodembedekkers, Zand en Grind Meststoffen voor de siertuin Graszaad en gazonverzorging Nieuwe producten
Potgrond en bodemverbetering Bodembedekkers Meststoffen voor de siertuin Graszaad en gazon Nieuwe producten
   
  © 1999-2012 Copyright Pokon Naturado BV – alle rechten voorbehouden